[...] M.in. sprawdzano wplyw diety bogatej w sacharozę - dostarczjącej ~60% energi. Czy bogatej w sama fruktozę -> 30% energi. Dlaczego takie? Ponieważ od dawna uważa sie że dieta bogata w sacharoze czy fruktoze - proawdzic może do zmniejszenia wrażlowiści insulinowej czy zwiększenie opornośći insulinowej (żeby nie napisać o innych skutkach). [...]
[...] okazała się za słaba jednak może komuś być przydatna. Kluczem do sukcesu zarówno w przybieraniu masy jak i spalaniu zbędnej tkanki tłuszczowej jest prawidłowo zbilansowana dieta, dobrze dobrany trening i odpowiednio długa regeneracja. Bez tego nigdy nie osiągniemy zamierzonych celów a jedynie może ogarnąć nas frustracja brakiem pożądanych [...]
[...] cyt. "Jaja i nabiał Wskazane: Nie ma, Troche pokrecone. Poza tym mam grupe 0 , a z po latach obserwacji Stwierdzam ze jajka , nabial i serwatka sa super. pozatym dieta, acha no i po treningu kup sobie glukoze , to wersja dosc tania i uwarunkowana checia zdobycia czegos jak najmniejszym kosztem, Po kazdym treningu mam ja kupowac? Co do [...]
[...] Po zakończeniu tego dodawania, po tygodniu "nieswojego" jedzenia, dostałam nagle @. Może to też było więcej tłuszczy. Czyli: czas wysokich kcal -> brak siłowni i inna dieta (też zwiększenie niższych T i może nie do końca "czysto") -> @ Potem przez pół roku 1800-2200 w miarę zbilansowanie. Na początku tego roku coś w kierunku paleo, duża [...]
[...] by wyrobić sobie zdanie. Można by powiedzieć że przyszła moda na low-carb. Czy dobrze? Czy za kilka lat nie okaże się, że granica rozsądku została przekroczona, że taka dieta przynosi więcej szkody niż pożytku? Czy nie powstanie nowa teoria negująca poprzednią i wprowadzająca zupełnie nowe ustalenia dotyczące zasad układania jadłospisu? [...]
[...] tętnice i powodują choroby serca. Jest tylko jeden problem: nikt tego nigdy nie udowodnił. Wyobraź sobie, że możesz jeść tylko czerwone mięso i pełne mleko. W sumie ta dieta składa się przynajmniej w 60 proc. z tłuszczu, z czego połowę stanowią tłuszcze nasycone. Zanim pomyślisz, że taka dieta błyskawicznie cię zabije, przeczytaj najpierw [...]
Poniżej wklejam srtykuł ze strony onet.pl: "Kiedy patrzysz na mnie – widzisz, jaki jestem. Kiedy patrzę na siebie – widzę, co chcę widzieć". Tak brzmi maksyma bigorektyków, czyli mężczyzn uzależnionych od ćwiczeń siłowych. Ofiarą tej choroby padają nie tylko zawodowi kulturyści, ale też przeciętni amatorzy fitness clubów, bo, choć pozostawia ona [...]
[...] tętnice i powodują choroby serca. Jest tylko jeden problem: nikt tego nigdy nie udowodnił. Wyobraź sobie, że możesz jeść tylko czerwone mięso i pełne mleko. W sumie ta dieta składa się przynajmniej w 60 proc. z tłuszczu, z czego połowę stanowią tłuszcze nasycone. Zanim pomyślisz, że taka dieta błyskawicznie cię zabije, przeczytaj najpierw [...]
[...] 8/6/4/2/1 Rozpiętki 2-3x6-4 26. Chcę zrzucić tłuszcz. Jakie mam wykonywać ćwiczenia aerobowe, ile razy w tygodniu i jak długo ? Podstawą zrzucania tłuszczu jest odpowiednia dieta redukcyjna, ze zmniejszoną ilością węglowodanów, a zwiększoną ilością białka oraz ujemnym bilansem kalorycznym. Zrób trening na rzeźbę, aeroby wykonuj 3-4x w tygodniu, [...]
[...] hamując utlenianie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, ma istotne znaczenie w zapobieganiu rozwojowi miażdżycy naczyń krwionośnych (łac. Arteriosclerosis). Nieprawidłowa dieta tzn. przejadanie się tłustymi wędlinami, białym pieczywem, makaronem, cukrem, słodyczami, powoduje że w organizmie pojawia się więcej różnych związków cholesterolu [...]
[...] tętnice i powodują choroby serca. Jest tylko jeden problem: nikt tego nigdy nie udowodnił. Wyobraź sobie, że możesz jeść tylko czerwone mięso i pełne mleko. W sumie ta dieta składa się przynajmniej w 60 proc. z tłuszczu, z czego połowę stanowią tłuszcze nasycone. Zanim pomyślisz, że taka dieta błyskawicznie cię zabije, przeczytaj najpierw [...]
[...] tej wartości. Staraj się spożywać możliwie jedynie węglowodany złożone, takie jak: ryż, kasza, makaron, ziemniaki, chleb razowy, płatki zbożowe. Poza aspektem insuliny, dieta wysokowęglowodanowa jest lepsza do uzupełnienia glikogenu w mięśniach i wątrobie po ćwiczeniach, niż niskowęglowodanowa, co przemawia na plus spożywania dużych ilości [...]
[...] każda minęła. W kolejce do damskiej toalety prezentowane są dawniej sine palce, sztywne stawy. Powtarza się motyw lekarskiej bezradności. Odchudzanie, z którego słynie dieta, to tylko skutek uboczny tej rewelacji. Optymalni cieszą się też z oszczędności. - Więcej niż 150 zł miesięcznie na to wszystko nie wydam - ocenia prezydent Lech [...]
[...] kaloryczność diety musiałaby wynosić prawie 9000 kcal. To dla człowieka odżywiającego się na normalnym poziomie jest prawie niewykonalne. Poza tym tak wysokoenergetyczna dieta sprzyjałaby nie tyle przyrostowi masy mięśniowej, ale przede wszystkim odkładani tkanki tłuszczowej, a na tym najmniej nam zależy. Metanabol krążący w krwiobiegu jest [...]
[...] i przede wszystkim siła rośnie szybciej, niż uczysz się prawidłowej techniki, co owocuje w kontuzjach. Pogorszenie profilu lipidowego, spadek HDL, wzrost LDL - odpowiednia dieta, omega 3 w diecie mogą pomóc, ale nie da się z tym wiele zrobić bez dodatkowych efektów ubocznych. Dużo zależy od indywidualnych predyspozycji. Infekcja po iniekcji - [...]
[...] organizm nie potrafi sam wytworzyć, bądź wytwarza ich zbyt mało, by „zasilić" cały nasz organizm. Po to jemy by owe składniki dostarczyć - jednakże w dzisiejszych czasach dieta ludzi jest coraz bardziej uboga. Zabiegani, z tysiącem myśli, nie maja czasu na ODPOWIEDNIE odżywianie, nie mówiąc jak daleko im do IDEAŁU. Ta zależność wielokrotnie [...]
No, to na początek mały wstęp... Rzeźba, czyli niepoprawna nazwa redukcji, polega na utracie tkanki tłuszczowej, która oszpeca nasze ciało i pogarsza definicje mięśni. Więc, najpierw geneza. Jak powstaje tłuszcz? Bez zagłębiania się w szczegóły, jest to zbędna energia (kalorie), którą dostarczyliśmy do organizmu i nie została wykorzystana. Została [...]
[...] produkty metabolizmu mają działanie zobojętniające odczyn krwi i innych płynów w ciele. Dlatego ciało ludzkie pracuje by zachować lekko alkaliczne pH (odczyn), alkalizująca dieta jest najzdrowszym sposobem żywienia. Mięso, nabiał i większość surowych orzechów tworzy zakwaszenie w ciele-nadmiar jedzenia tego rodzaju wypłukuje alkalizujący (jako [...]
[...] niezależnymi od genów. Przejdę więc bardziej bezpośrednio do tematu. ‘Co mam robić?’ Ułożyć dietę, bądź trzymać się jej podstawowych zasad. Często na forum na pytanie ‘jaka dieta’ pada odpowiedź low carb. Uważam, że jest ok., jeśli ktoś dokładnie wie co robi. Dieta wysokotłuszczowa i wysokobiałkowa mają więcej negatywnych wpływów na organizm, [...]
[...] treningowy (wystarczy tydzień, ale z dodatnim bilansem kalorycznym itd.) … jeśli to wina diety niskowęglowodanowej to czas na ładowanie węglowodanami… Nie każdemu służy taka dieta, a takie odczucia mogą ostrzec przed jej następstwami… oczywiście w praktyce ciężko jest o nieomylność. Stan niedożywienia sprzyja wbrew pozorom silnemu napompowaniu [...]